Bygg dina egna strålkastare till S60, V70, XC70

Det finns ett stort utbud av strålkastare till Volvo S60, V70 och XC70. Du kanske gillar de devileyes som kom får ett par år sedan, eller föredrar du mer Volvo original så som faceliftstrålkastarna från 2005 och framåt? Är R-lyktorna det snyggaste du vet men de är för dyra? Isåfall går det att bygga lite själv. Det du behöver är ett par klarglas strålkastarglas. Både Volvo och Vparts har klarglas till S60, V70, XC70. Som en reservdel för Volvos xenonlyktor från 00-04, och för Vparts är det reservglas till Devileyes. Tilsammans med vår produkt ”Bi-xenon projektorljusssats” och ett par klarglas kan du bygga riktigt snygga strålkastare själv.

Volvo tog för oss kunder ett dumt beslut när de valde att gå bort från tanken med utbytbara strålkastarglas, och istället börja limma fast lyktglasen. Men med lite vilja, en varmluftspistol och tålamod gör du en sådan här modifiering på en helgdag i garaget.

Det går at variera utseendet mycket,och du skulle kunna göra egna R-replika strålkastare genom att köpa klarglas till dina 00-04 lyktor och lacka innanmätet i silver. Här en bild på ett par xenonstrålkastare som innanmätet lackats på, och sedan har en projektorlins monterats i strålkastaren. Här också tillsammans med våra klarglas, det är bara täckpluggarna som fattas.


1 Kommentar » for Bygg dina egna strålkastare till S60, V70, XC70
  1. Ingemar Karlsson skriver:

    Hej! Jag har en V70n 03 med original xenon. Finns det enbart en projektorlins att få tag på till dessa? Jag tycker det ser så ut på den sista bilden med silverlackat innanmäte.

    Mvh
    /Ingemar