Dimljus – I regnet, dimman och som snygg styling

Ustrålning till Volvon, dimljus

Vi erbjuder flera sjyssta dimljus på Vparts, samtliga är E-märkta och därmed godkända hos vår kära bilprovning. Med hjälp av dimljusen skapar du inte bara de där detaljerna till din bil som gör helheten snyggare – de finns även till som en ytterligare funktion för en optimerad körning.

De dagar då dimljusen kommer väl till pass är dimmiga dagar eller då det regnar kraftigt, det vill säga dagar då det är svårt att få sikt med de vanliga lyktorna. Ibland kan halvljusen nämligen vara för starka vid dessa förhållanden, vilket kan medföra att du kan bli bländad bakom ratten. Det är även lagligt att använda dem som ersättning för halvljus vid dagsljus, dock ej kombinerat. Dimbakljus får du använda om sikten är mycket nedsatt, men inte om det kan blända en bakomliggande förare.

Lite annan praktisk info för montering av dimljus enligt regelboken: de ska sitta fast så pass väl att så att de ej börjar vibrera, bör installeras högst 40 cm in från ytterkant av bilen och minst 25 cm ovanför vägbanan. De bör även ha en svag lutning nedåt så att du undviker att blända mötande fordon.

Om du vill veta mer om belysning kan du även läsa mer om belysning via denna pdf från transportstyrelsen:

Belysningsregler enligt transportstyrelsen

Sugen på att optimera din utstrålning och körning för din Volvo i höstens regn och dimma?
Ja då är det bara att besöka oss:

Dimljus till Volvo

Superstarka led till dimljus

Och som ni vet, vi sänder din order samma dag då du beställer före 15:30!
De som väntar på något gott… behöver inte vänta länge om de beställer med Vparts 😉

Dimljus till din Volvo