Originalstylad snygg 945a

Denna riktigt snygga Volvo 945a tillhör en av våra kunder. Kraftigt ombyggda Volvosar gillar vi, men den här bilen har som många av våra andra kunders bilar sin charm i det väldigt fina skicket och si stilrena framtoning. Vem som helst skan väl se att en Volvo 945 är sjukt snygg, riktigt snyggt med den originalstyling som Timmy förfinat den med.

Timmy får själv berätta:

Jag köpte den 2008 av ett äldre par. Jag är den fjärde ägaren, en bilhandlare har haft den mellan de 2 äldre paren. Den är köpt ny i Hässleholm. Sen köpte jag den och den finns nu i Karlshamn. Damen som hade den först lämnade den på rekond varje år. Hon tvättade den alltid så fort det hade regnat så den är mycket välskött.

Lagom till Vallåkra träffen tänkte jag att jag måste snygga till den innan träff då min finbil inte var riktigt klar ännu. Så det skaffades en addon läpp fram, 745 addon bak som anpassades till 945an kofångare. Sen fick det bli ett par ”dyra” sidokjolar. Köpte sänkfjädrar av brorsan. Slängde på ett par fälgar jag lånade brossan. Ett par eiker och röktonade rutor så var bilen stilren stylad. Sen efter tidens gång har det varit lite olika fälgar på den.

Fakta
Volvo 945 Turbo Classic -98
Motor: B230FT med 3″ från turbo och bak. Ökat ladd och öppet filter.
Utrustning: Elhissar, elspeglar, fjäderbensstag och undre fjäderbensstag. Avtagbar dragkrok
Styling: 940 Addon fram, 740 addon bak, ”dyra” sidokjolar, lackad handtak på bakluckan, takvinge och 960 torkare. Bixenon och vita blinkers runt om
Invändigt: Grå halvskinns inredning, classic trälister i dörrar och trä i instrumentbrädan. Röda dioder i alla lampor och knapper i panelen.
Stereo: Kenwood stereo kicker slutsteg och baslåda med dubbla 10″
Fälgar: Ja beror på vad man känner för. Har att välja på: Ocean mk18 18″, centrumvända plåtfälgar 17″, TSW Imola 17″ med slicks, Volvo Volans 17″, Ace Targa 19″ (sålda) sen förstås Volvo Classic 15″
Framtidsplaner: Ja det blir nog att sälja till sommaren.
Kommentera, vad gillar du bäst?, originalstyling eller mer ombyggda bilar? Eller har allt sin egen charm bara det är bra genomfört?

1 Kommentar » for Originalstylad snygg 945a