Polisen handlar hos Vparts.se

Idag fick vi fint besök av en Volvo polisbil replika vars ägare behövde nya hjullager och blinkers. Polisbilen är en Volvo 244 DL från 1976 med B21A och M45 växellåda. Från början var 244an Californiavit med samma röda inredning som idag. Volvon har gått 18800mil.

Peter Bengtsson som idag äger bilen berättar att:

Volvon köptes i början av 2000-talet in av filmbolaget Acnefilm i Stockholm för att göra den klassiska Sibylllareklamen ”Hålet”

Bilen modifierades om till polisbil av samma verkstad som skapat Jönssonligans bilar, på uppdrag av Acne inför inspelningen.

Efter filminspelningen var det tänkt att Volvon skulle skrotas, men då fångades den lyckligtvis upp av en vän till Peter som förstod att bilen måste bevaras. Han har idag uthyrning av flera olika Volvo polisbilar för filminspelning av Beck och Wallanderfilmer med mera.

År 2002 köpte Peter Volvon för att hans son gillar polisbilar. Bilen renoverades upp under 2008 och har varit i trafik sommartid för filminspelning och bilträffar, samt en och annan sommartur, vilket vi på Vparts blev glad för. Under 2013 deltog Polisbilen i inspelningar av en kommande svensk film vid namn ”Gentlemen & Gangsters” som har premiär 17 Oktober 2014.

Är du också en sån som missar filmens handling när det dyker upp en Volvo i huvudrollen?