Extraljusramp till Volvo

Vi tyckte inte att det fanns någon bra ramp eller lösning på montering av LED-ramper på marknaden så vi valde att ta fram en egen.

Hur stor ska en LED-ramp vara?

Vi vill ju inte att den ska ge för lite ljus, samtidigt som det ska se bra ut på Volvon.

Första provet på rampen vi fick var för lång, så vi kortade ner den till 495mm och valde att sätta åtta CREE-LEDs med bred ljusbild på varje sida. Resterande LEDs är byggda för lång ljusbild, vilket också märks!

Så, rampen var relativt enkel att lösa, nu behöver vi hållare som ska passa så många Volvo som möjligt utan att bli allt för stor och klumpig. Med en extraljus-hållare som mall tog vi fram en prototyp med öron på varsin sida under registreringsskylten, i öronen borrade vi hål för att montera i rampens befintliga hål.

b420-537f-5dee-a28d

Höstens mörker faller

Med klartecken från leverantören med längd och bredd på ramperna skickades prototypen på hållaren iväg till tillverkaren för kontroll och tillverkning av en riktig hållare i 3mm tjock plåt som pulverlackas för att stå emot väder och vind.

Några dagar senare kommer hållaren till oss, snabbt ut i #Vpartsgarage och provmontera på alla Volvomodeller vi har, klartecken till både ramp-leverantör och hållare, beställningen görs sent, precis i början på November.

Sneakpeek

Vi bjuder på en sneakpeek på Facebook på rampen vi har, vi får ett mycket bra mottagande och många anmäler intresse för rampen som vi tror ska anlända i slutet på November som allra senast. Bara en vecka senare kommer hållarna till oss och byggs in bland våra xenonkonverterade NBB extraljus.

Tråkigt nog får vi meddelande ifrån tillverkaren av rampen att dom blir försenade någon vecka mot det tidigare utlovade leveransdatumet. Sen meddelas vi återigen om förseningar först från fabrik och när ramperna väl skickas blir det förseningar även där.

I början på Januari ringer fraktbolaget, ramperna har äntligen anlänt och är bara en dag bort!

Bara dagarna innan rampen anländer åker vi ut för att fota och filma på ljuset rampen ger, resultatet av det kan du se här nedanför i vårt YouTube-klipp!

Prenumerera gärna på vår YouTubekanal för att inte missa våra kommade klipp!

LED-ramp till Volvo

Lightsome LED-ramp med marknadens ljusstarkaste CREE LED.

Till Produkter

2495:-

LED-ramp till Volvo