Facelift Volvo S60

För en kort tid sedan tillkännagav Håkan Samuelsson, Volvos nya VD, att Volvo under 2013 ska förnya 8 av 9 Volvomodeller. Vi vet att det gäller S80, S60, V60 och XC60, eftersom att spionbilder redan finns på nätet. Idag dök det upp 2 artiklar på Teknikensvarld som visar bilder på både faceliftade S60 och XC60.

På S60 kan man se att det handlar om en ny front, men inte mycket mer än så exteriört. Vi gissar på att det är framskärmarna, med huv och stötfångare som är ersatta för att kunna ta in formspråket från Concept You med nya lyktor och ny grill. Concept You som är en prototyp från våren 2012 kan du se in filmen nedan.

Concept you var konceptbilen som visade Volvos nya designinriktning med bredare grill och med den första Volvohuven på många år som inte ”följer med ner i grillen”. Vi tycker Concept you är riktigt snygg och det ska bli intressant att se (Vi kommer att rapportera från bilmässan i Geneve) hur denna design nu skall bakas in i befintliga modeller. Om man bortser från C30 och C70 var det många år sedan Volvo gjorde omfattande facelift där man bytte ut hela frontpartiet, så som när 960 blev nya 960 1995, och 850 blev SV70 1997. Lite längre in på 2013 kommer alla Volvomodeller troligtvis att harmonera fint med varandra.

Här får du se bilder på både uppdaterade S60 och XC60. Vi har lånat in bilderna från Teknikensvärld som var först ut med kamerorna.

Exteriört verkar det inte hänt så mycket med bakpartiet på S60, men fronten är troligtvis helt ny, som på XC60. Interiört är det ett nytt mätarhus som på sätt och vis liknar nya V40s. Och nya snygga säten med lyxigare utförande och sömmar. Bra Volvo! Lägg till ett riktigt schysst Inscriptionpaket till detta 🙂

Bilderna på den svarta XC60 verkar vara tagna ungefär vid samma tillfälle som S60. XC60 har förutom den nya fronten fått ny bakkjol med nya ändrör, samt en kromlist ovanför bagageluckehandtaget. Fronten är som på de tidigare bilderna helt omarbetad. Även här är det samma nya instrumenthus.

Vad tycker du om dessa uppdateringar, och vilka andra modeller tror du får en makeup?